Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Vier krachtige tips voor meer positiviteit

Meer positiviteit in je leven draagt bij aan meer geluk en betere resultaten. Maar hoe zorg je dan voor meer positiviteit? De oplossing is heel simpel. Door negativiteit uit te bannen. Veel mensen zijn goed in negatief denken en zijn zich niet bewust van de impact daarvan op hun leven. Met positiever denken train je je brein en je mindset. In deze blog daarom 4 tips die kunnen bijdragen in meer positiviteit.

Tip 1: Catch Yourself

De eerste tip heeft met je gedachten te maken. Word bewust van je gedachten door ze te ‘vangen’. Ik heb een armband om. Elke keer als ik mezelf betrap op negatieve en beperkende gedachten trek ik eraan. Het is van elastiek. De rek is er inmiddels wel uit. Maar elke keer weer realiseer ik me hoe ik mezelf saboteer. Noteer de negatieve gedachten in een schrift. Zet bijvoorbeeld om het uur je wekker als reminder. De meeste mensen die ik begeleid schrikken erg van het aandeel negatieve gedachten. Hiermee oefenen levert je veel bewustzijn op.

Tip 2: Check je negatieve invloeden

De tweede tip heeft met anderen te maken. Wij zijn getraind om negatieve dingen eerder te zien dan positieve dingen. Dit heet de negativity bias. Dat komt nog uit de tijd van de Neanderthalers waar we van afstammen. Om te overleven lag de focus op gevaar en angst. Dit fenomeen zorgt er ook voor dat mensen bijvoorbeeld zoveel klagen. Je wilt het eigenlijk niet aanhoren, maar de ander ook niet het gevoel geven dat je ze afwijst. Er bestaat een kans dat de ander zich er niet bewust van is. Hoe kun je de ander hierop wijzen. Veel negatief invloed komt binnen via berichten uit social media of het journaal. Hoe zou het zijn om een week niet te kijken?

Tip 3: Positieve mensen

De derde tip heeft ook met anderen te maken. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Maak die keuze bewust. Het staat garant voor meer plezier in het leven, omdat het je meetrekt in hun energie. Vaak zijn dit de mensen waar je gemeenschappelijke waarden mee deelt. Dit zorgt er ook voor dat je dichter bij jezelf blijft. Genoeg reden om hier bewust voor te kiezen. Als je mensen vraagt hoe het met ze gaat krijg je vaak standaard een antwoord ‘ ja, goed en met jou?’. Soms komt dan vervolgens nog een positief verhaal maar ik krijg persoonlijk geen energie van het slechte weer, een tv-programma, over voetbal, bladiebla…………. 

Tip 4: Wees dankbaar

De vierde tip heeft weer met jezelf te maken. Begin de dag met iets positiefs. Een glimlach. Over iets actiever: met een dansje, meditatie, het formuleren van een intentie of een wandeling. Probeer dit structureel in te plannen. Dan merk je vanzelf hoe versterkend dit werkt voor de rest van je dag. Nog effectiever is om bewust dankbaar te zijn. Als je elke dag minstens drie dingen opschrijft en dit een maand vol kunt houden. Je traint je brein om positief te zijn. Dankbaarheid oefenen en daarmee positiever in het leven staan kan op verschillende manieren. Wil je hiermee aan de slag? Gebruik dan het E-book De kracht van dankbaarheid. Een betere manier om positieve veranderingen aan te brengen is er niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!