Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

8 sleutels als ingang voor groei

Alle nieuwe dingen zijn spannend. In ons hoofd maken we ze groot. Daarom helpt het om dit in behapbare stappen op te delen. Zodat je zo’n eerste stap ook zet. En de tweede, en de derde. Voor de eerste stap heb je een ingang nodig.

In deze blog deel ik deel ik 8 sleutels die je als ingang kunt gebruiken om een nieuwe koers te bepalen voor persoonlijk geluk en zakelijk succes.

1.   Werk aan je mind-set

Wat je aandacht geeft groeit. Focus je dus op wat je wél wilt en niet op wat je niet wilt. Waar word je blij van? Wat geeft jou energie? Wat deed je als kind het liefste en ging je energie van stromen? Wat zijn je gedachten? Je overtuigingen?

2.   Onderzoek je levensthema’s

Herkennen van jouw levensthema’s helpen je te ontdekken welke richting je wilt geven aan je leven. Maak jouw patronen en talent zichtbaar. Ga voor succes op je eigen manier. Want dat is echt voor iedereen anders. Om dit te ontdekken mag je eerst al die verhalen in je hoofd onderzoeken.

3.   Wees authentiek

Een belangrijk kenmerk van succes is jezelf zijn. Verberg nooit wat jou, jou maakt. Hoe kun je dat doen? Door authentiek te zijn. Wat is dat voor jou? Is dat door de dingen te doen op een manier die jou energie geeft. De dingen doen die je wilt. Waar je naar verlangt. Je kunt niet weten wat je wilt als je niet weet wie je bent.

4.   Gebruik je emoties als richting aanwijzers

Soms moet je gewoon een punt zetten, en een nieuwe route kiezen. Al weet je nog niet waar je bestemming ligt. Al ligt er veel lading op emoties en gevoelens. Al heb je ze 100 jaar onderdrukt. Al ben je bang voor ze. Leer ze kennen. Je emoties en gevoelens zijn richtingaanwijzers. Leer ze te onderscheiden. Wees nieuwsgierig naar ze. Zo omarm je jezelf in alle facetten.5.   Neem regie over je leven

Niemand hoeft jou te zeggen wat je moet voelen of wie je bent. Kom er zelf achter. Hoe bewuster jij leeft, hoe mooier je leven is. Versterk je talenten, focus op vreugde en blijf doorgaan. Je bent voorbestemd. Zoek en vind je bestemming. Kies voor verbinding bij alles wat belangrijk voor je is.

6.   Niets staat op zichzelf

Nooit is er 1 ding. Persoonlijke ontwikkeling is een proces. Je bent niet een ander mens als je een goede daad verricht of een boek leest met allerlei mooie eyeopeners en de volgende dag gewoon doorgaat met wat je altijd al deed. Als je steeds uit contact gaat met wat er leeft in en om je heen.

7.   Kijk naar oorzaak en gevolg

Kies stap voor stap om een proces in te stappen door middel van je acties. Alles wat je leert zou direct in de praktijk toepasbaar moeten zijn. Maak een plan en ga die uitvoeren op een manier die jou energie geeft. Wat is dat voor jou? Ontdek dat door jezelf te ontdekken.

8.   Stop met sterk zijn

Niet om hulp vragen en alles alleen willen doen is een zwakte. Veel vrouwen hebben hier last van. Zelf het wiel uitvinden. Je sterker voordoen dan je bent. In de rotonde van eenzaamheid blijven hangen.

Wat is je patroon?

Je eigen verlangens en behoeften op de lange termijn schuiven. Ontkennen. Onder een kleedje schuiven met de gedachte: “Ooit…” Ooit komt er iemand mij redden. Of ooit zegt iemand sorry…Ik geloof niet in “ooit”. Ik geloof eerder in “op dit moment heb ik iets te doen met waar het niet lekker loopt in mijn leven”. Ik geloof in daarin zoeken naar balans tussen ZIJN en DOEN.

Wat geloof jij in?

Geloof jij dat jij krachtiger bent dan je denkt? Met het programma inzicht in je kracht neem ik je stapsgewijs mee. Jij mag zelf bepalen waarin je wilt leiden en waarin je wilt volgen. Je groei en bloei staat centraal. Je persoonlijk geluk voorop en eventueel ook je zakelijk succes.   Lees hier meer over de resultaten van dit programma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!