Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Adelaarsei


Het verhaal van de adelaar

In deze blog het verhaal van de adelaar. Dit is een verhaal over iets wat we allemaal wel herkennen. Afgelopen week heb ik me vooral bezig gehouden met oefeningen en opdrachten in relatie tot het talent van mensen. In het onderstaande verhaal lees je wat mij betreft de kern daarvan. Herken je dit en loop je hierin vast? Dan is het tijd  om bewust stil te staan en hierover na te denken.

Heel ver weg

Ergens in Zuid Amerika woonde een boer. Op een van zijn tochten door de bergen vond hij een adelaarsjong, dat uit het nest gevallen was. Hij nam hem mee naar huis, verzorgde hem en zette hem in het kippenhok. Daar leerde hij leven als de kippen. Hij krabde in het zand, pikte graantjes van de grond en ging met de kippen op stok.

Eens kwam bij de boer een onderzoeker. Hij keek in het kippenhok en zei: Dat daar is geen kip, dat is een adelaar. De boer zei: “Ja, maar nu is het een kip geworden, hij krabt in het zand, pikt graantjes van de grond, gaat met de kippen op stok en kan niet meer vliegen.”. De bioloog zei: “Hij kan dan nu weliswaar niet vliegen, maar van nature en in zijn ogen weet hij de richting van de zon en kent hij de roep van de hoogten! Hij zal vliegen!”.

Toen gingen ze beiden op een vroege ochtend bij zonsopgang de bergen in. De onderzoeker hield de adelaar stevig vast, keerde hem dan in de richting van de zon en wierp hem hoog in de lucht. En de adelaar, die kip geworden was, voelde in zich weer, dat hij een adelaar was. In het begin vloog hij plomp en zigzaggend, maar steeds zekerder. Hij vloog rond de top van de berg en uiteindelijk steeg hij hoger en hoger, totdat hij in de oneindigheid van de ochtendhemel verdween…..

De moraal van dit verhaal

In ieder van ons leeft een adelaar. Onze cultuur en de systemen die ons getemd hebben, hebben ons veranderd in kippen die in het zand krabben en graantjes pikken van de grond. In je zit wel de roeping naar de hoogte. Naar het omarmen van je grootsheid. We zijn allemaal adelaars. We dragen het in ons. Jij bent een adelaar.  Bevrijd hem. Heb jij nooit gedacht dat je een adelaar kon zijn? Voelt het fijn voor je om veroordeelt te zijn tot middelmatigheid? Om kip te blijven. Dan mag je alles laten zoals het is. Heb je de moed om de vlucht naar vrijheid te wagen? Wat als je door je talenten te ontdekken ook van een kip in een adelaar zou kunnen veranderen?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!