Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Catch Yourself


De absolute kern van wie we zijn en hoe we in het leven staan wordt bepaald door onze gedachten. En hier heb je zelf de controle over. Als je dit beseft, begrijpt en ermee aan de slag gaat zijn de mogelijkheden eindeloos. Door je negatieve gedachten en overtuigingen te onderzoeken en om te buigen kun je groeien op mentaal vlak.

Laat je nu niet tegenhouden door dat wat je ego je influistert. Bijvoorbeeld: ‘ja die Malty, die heeft makkelijk praten’. Er is namelijk geen enkele reden om aan te nemen dat je gedachten ombuigen voor jou onmogelijk is. Er is slechts één grote vraag. Ga jij daar zelf de regie over nemen? Want je bent echt wat je denkt. Als je je gedachten bewust gaat onderzoeken kom je er al snel achter dat je gedachten je gevoel bepalen. Waar komen gevoelens vandaan? Juist, van gedachten.

Je gedachten bepalen je gevoel

Jij denkt iets en er ontstaat een gevoel. Als je negatieve gedachten hebt dan overheerst gevoel van angst. Heb je fijne en positieve gedachten dan voel je je meteen een stuk beter. Je energieniveau veranderd. Dit bepaalt voor een groot deel je stemming. Hoe je je van binnen voelt straal je uit naar buiten. Dit heeft weer invloed op hoe je op anderen over komt. Als je jezelf kent en liefhebt, weerspiegelen je relaties dit ook’.

Het is best simpel om je gedachten te veranderen. Je gevoel veranderen is lastiger. Wil je oefenen? Een makkelijke stap is om negatieve gedachten op een liefdevolle manier uit je hoofd te zetten. Wat ook bijzonder effectief werkt is om van elke negatieve gedachte het tegenovergestelde te maken. Voel wat dit vervolgens met je energie doet. En met je gevoel.  

Een paar voorbeelden

  • Ik ben niet goed genoeg kun je ombuigen in: Ik ben goed zoals ik ben.
  • Ik heb geen tijd wordt: Ik stel mijn prioriteiten anders en maak tijd.
  • Ik heb het al eens geprobeerd, maar het lukt niet wordt: Ik ga het gewoon doen!
  • Het gaat slecht kun je ombuigen in: Het kan beter.
  • Ik kan het niet wordt: Ik probeer het nog een keer.
  • Dit is te moeilijk kun je ombuigen in: Ik kan het nog niet.

Betrap jezelf op je eigen gedachten

Ga er lekker mee spelen. Misschien ga je helemaal los. Misschien gaat dit in het begin niet helemaal vlekkeloos. Iedereen is anders en dat is helemaal oké. Wat het ook is: check bij jezelf hoe en wat je tegen jezelf zegt. En check vooral welke gedachten je in je hoofd hebt. Catch Yourself noemen ze dat. Betrap jezelf op je eigen gedachten. Is dit negatief, niet helpend en beperkend, zet er dan een andere positieve gedachte tegenover.

Je bent wat je denkt

Onze gedachten bepalen het verloop van ons leven. Ze zijn niet gebonden aan plaats en tijd maar zijn als energie altijd aanwezig. Daardoor bepalen ze wat er met ons lichaam gebeurt en weke richting we ons leven sturen. Je kunt jezelf een depressie indenken en andersom ook. Je kunt jezelf namelijk de hemel in prijzen en boven jezelf uitstijgen. Krachtiger en zelfverzekerder in het leven staan.

Wil je reageren op deze blog? Dan kan. Laat een reactie achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!