Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Ga naar binnen en kies!

Er was eens een kamelenherder die niets in het leven bereikte, alhoewel hij hard werkte. Op een nacht droomde hij van een djinn, een mythisch wezen. Het wezen beloofde hem te helpen als hij moedig genoeg was. De arme kamelenherder hoefde niet lang na te denken. Hij liet zich door de djinn over de bergen dragen tot hij bij de Toverberg was.

De djinn zette de kamelenherder voor de grote poort af en zei: “Ga naar binnen en kies!” Vol verwachting betrad hij het bergpaleis.

In de eerste kamer toonde de djinn het onverslaanbare zwaard. “Kies je dit zwaard, dan word je een groot krijger die elk gevecht wint en over honderd jaar zal men nog over je spreken. Je kunt het zwaard aannemen of naar de volgende kamer gaan.”
De kamelenherder twijfelde. Een zwaard dat je beroemd maakt, is niet slecht, maar misschien lag er in de volgende kamer nog iets veel beters. En dus liep hij naar de volgende kamer.

In de tweede kamer lag het boek der Wijsheid. “Als je dit boek kiest, ontdek je alle geheimen over de hemel en de aarde en word je een grote wijze. Over duizend jaar zal men nog over je spreken. Je kunt het boek aannemen of naar de volgende kamer gaan.” De kamelenherder dacht: wijsheid is waardevoller dan succes in de oorlog. Maar misschien komt er nog iets beters. En dus liep hij naar de volgende kamer.

In de derde kamer stond een kistje. Het was een geluksbrenger. “Als je deze geluksbrenger kiest, zal je de rest van je leven gelukkig en tevreden zijn. Niemand zal je later herinneren, maar je zult vreugde brengen in het hart van de mensen omdat je zelf de vreugde in je hebt. Je kunt het kistje aannemen of door de volgende deur stappen.” De kamelenherder dacht: het kistje is echt bijzonder, maar misschien komt er nog iets veel beters.

Hij stapte door de deur en ………. kwam binnen in zijn eigen armzalige hut.

De djinn, de berg en de schatkamers waren verdwenen en de kamelenherder bleef een arme kamelenherder. Zo vergaat het mensen die niet weten wat ze willen. Zelfs de grootste schat volstaat voor hen niet en zo eindigen ze uiteindelijk zonder schat!

De kamelenherder slaagde er niet in om een keuze te maken, terwijl hij maar liefst 3 keer een fantastisch aanbod kreeg: roem, wijsheid, geluk. In plaats van te kiezen twijfelde hij zolang tot alle kansen in rook waren opgegaan.

Bestaan er verkeerde en foute keuzes?

We zijn vaak zo bang om een verkeerde of foute keuze te maken, dat we nog liever helemaal geen keuze maken. We blijven maar uitstellen en twijfelen. Voel ik dat nou wel goed? Moet ik dat nu wel doen? Wat zal de omgeving daarvan vinden? Soms willen we zo graag anders, diep van binnen voelen we ook dat het anders kan. Dat er meer is en dat we veel meer voldoening ervaren als we onze (persoonlijke) missie vinden en leven!

Maar dan neemt ons hoofd het weer over met allerlei voor- en tegens. De klassieke beren op de weg, gevoelens van onzekerheid en angst. We vertellen ons dat het niet het juiste MOMENT is. We wachten op het perfecte moment, voelen weerstand en verzinnen duizenden excuses. Geloof me, ik heb alle excuses al eens gehoord en heel veel ervan zelf, in het verleden, ook gebruikt: “als ik meer tijd heb, als de kinderen uit huis zijn, als ik meer energie heb, als ik de perfecte partner heb gevonden, als ik eerst een opleiding heb gedaan, als ik meer geld heb, als mijn collega met pensioen gaat”…..

Ergens willen we graag een magische garantie en gerustgesteld worden dat onze keuze goed is. Misschien voel je onbewust dat je toestemming nodig hebt om ervoor te kunnen gaan. De zekerheid dat je niet zult falen. Hoe kan die MAGIE je bereiken als je alle ingevingen niet onderzoekt en ze parkeert? Als je niet je hart en je dromen volgt en niet bent wie je werkelijk bent. Als je je talenten en kwaliteiten negeert en genoegen neemt met hoe het nu is. Diep in je hart weet je ook: Een foute keuze bestaat niet als je luistert naar je gevoel, je verstand gebruikt en je hart durft te volgen! Ben je moedig genoeg om dit te onderzoeken?

Vul deze vragenlijst in en ik neem contact met je op voor een gratis Krachtenbronnen Scan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!