Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Je grootsheid omarmen


Het klinkt simpel en misschien een beetje zoetjes maar de tegenhanger van angst is liefde. Meer smaken zijn er niet. Het is of liefde of angst. Elke minuut van de dag kun je de keuze maken tussen deze twee energiestromen. Waar kies je voor?

Als je consistent kiest voor acties gericht op liefde, dit uitspreekt en ernaar handelt ga je uiteindelijk steeds meer gemakkelijker gebruik maken van je eigen potentie. Het mooie en de bijkomende effect daarvan is dat de wereld om je heen daarvoor ook veranderd.

Ik heb de overtuiging dat je daardoor jezelf minder klein maakt. Meer in je kracht komt te staan. Meer vertrouwen in jezelf krijgt. En vooral meer moed hebt om steeds meer je volledige potentie, talenten en kernkwaliteiten te gebruiken. Kortom: je leert je eigen grootsheid te omarmen.

Het omarmen van je grootsheid én die van anderen is prachtig omschreven door Marianne Williamson. Zij is een Amerikaans spiritueel leraar, auteur en spreker. Hier de eerste regels in het Nederlands van dit gedicht:

Op 10 mei 1994 wordt Nelson Mandela beëdigd. Hij heeft dit gedicht gebruikt tijdens zijn speech. Google even als je de volledige tekst wilt lezen. En daarmee heeft hij gezorgd voor een enorme beweging in de wereld en in het leven van anderen.

Met zijn beweging heeft hij gezorgd voor groei en vooruitgang. Ik geloof steeds meer dat dit het doel van het leven is. Mijn vader is hierin een voorbeeld voor mij geweest. Van hem heb ik gekregen wat ik nodig had om hierin ook mijn bijdrage te leveren.

Mijn bijdrage aan mijn eigen systeem. Mijn familie en gezin van herkomst. Dit gaat samen met het begeleiden van (familie) -opstellingen in de trajecten waar ik anderen mag coachen en ondersteunen. Dit doe ik of individueel door middel van een tafelopstelling of in groepsverband.

Mezelf hiervoor open stellen was een makkelijke opgave. Omdat het zo bijzonder en effectief is. Aan de andere kant begrijp ik de reserves die anderen hiervoor kunnen hebben.

Vanuit de brein en de ratio is het makkelijker om dingen te vermijden. Om jezelf te beschermen. En toch? Wat zou het je opleveren als je je blik niet meer ging afwenden? Wat zou het je opleveren als je ging onderzoeken waar hardnekkige en steeds terugkerende patronen vandaan komen.

Er ervaar je deze hardnekkige patronen als een probleem? Geef je anderen daar de schuld van? Wel verhaal heb je hiervan gemaakt in je hoofd? Wij mensen zijn zo gehecht aan onze ‘verhalen’. Maar kloppen die wel? Het verhaal in je hoofd is niet de waarheid. Dat is iets wat ik met zekerheid kan zeggen.

Er is geen waarheid. En die legio problemen, zorgen, hardnekkige patronen ook niet. Vaak zijn het gedachten van ons. Waardoor we te veel in onze hoofd leven. Te veel in het verleden. Als je te veel in je hoofd leeft, dan wil dat zeggen dat je voortdurend loopt na te denken.

Hierdoor missen we vaak de mooie dingen in het leven. We blijven denken in problemen. Van een wijze man heb ik tijdens een masterclass geleerd dat er maar twee problemen zijn op de wereld:

  1. Je hebt iets niet en wilt dat hebben
  2. Je hebt iets wel en wilt dat niet hebben

Welke van de twee heeft op dit moment het meeste impact op je eigen leven? En hoe zou het voor je zijn als je deze verhalen in je hoofd zou onderzoeken? Het effect ervan is heel bijzonder en brengt je in ieder geval dichter bij jezelf. Je groeit en gaat daarmee vooruit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!