Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Jezelf kleiner maken

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd

(Soren Kierkegaard)

Durf jij zonder omhaal te zeggen dat je bang bent en jezelf daardoor kleiner maakt? Het grootste deel van mijn leven heb ik geprobeerd mezelf te krimpen. Mezelf sterk te houden. Geprobeerd kleiner te worden. Geprobeerd anderen blij en gelukkig te maken. Soms ben ik ook echt wel de strijd aangegaan. Openlijk rebellerend.  Luidruchtig en met de pittigheid van een madame Jeanette (pepertje)! Vechten is zo vermoeiend!  

Soms heel stil.

Soms was ik er klaar mee. Gaf ik de strijd op. En ging uit verbinding met mezelf. De vlucht naar mijn hoofd, ratio en het denken. Om mezelf te beschermen. Iets wat veel mensen doen. De gedachten namen het dan over.  Soms ging ik uit verbinding met anderen. Juist de mensen die me zo ontzettend dierbaar zijn en zo belangrijk voor me zijn.  Ik probeerde minder gevoelig te zijn. Minder sensitief. Minder eigenwijs. Minder behoeftig. Minder ik. Omdat ik geen last wilde zijn. Ik wilde niet teveel zijn. Ik wilde dat mensen me leuk vonden of anders met rust lieten. Meer smaken had ik niet. 

Ik wilde gewild worden.

Gewild worden. Gezien worden, gehoord voelen. Daar verlangde ik mij hele leven naar. Maar ik voelde het niet. Ervaarde het niet. Voelde me alleen. Was altijd op mijn hoede. Voelde me onbegrepen. Wist ook niet hoe ik moest uitreiken. Dus ging ik nog meer geven. Want ik ben sterk. Ik kan de hele wereld op mijn schouders dragen. Er was geen balans in geven en nemen. Als er geen balans is worden mensen ‘wrokkig’. Daar werd ik weer niet zo happy van. Het is zo NIET wie ik ECHT. Tot ik moe werd van het lijden en klaar was met het krimpen. En stopte met sterk zijn. En weer stapte ik uit de verbinding. Een andere strategie kende ik toen nog niet.

Ik wilde verzorgd en gewaardeerd worden.

In je hoofd weten dat je behoefte hebt aan verbinding betekent niet dat het er dan ook is. Hoe hard ik mijn best deed en hoe sterk ik ook was. Sterk zijn is de grootste zwakte van mijn leven. Mijn belangrijkste les. Langzaam ontdekte ik wat mijn eigen verantwoordelijkheid was hierin. Ik ontdekte andere facetten van mezelf. Ik durfde te verlangen naar anders. En in dat zelfonderzoek ben ik mezelf steeds meer de moeite waard gaan vinden. Ik ben steeds meer balans gaan vinden in de krachtbronnen en daarmee gaan spelen. Mijn krachtbronnen bestaan. Ik besta en daarom doet het er toe. Ik ging ze steeds meer toelaten.

Ik doe er toe.

Het toelaten doet ertoe. Ik mag er zijn. Ik hoor erbij. Ik voel de verbinding met mezelf en met anderen. Mijn gedachten doen ertoe. Mijn dromen doen er toe. Mijn pijn en gemis doen er toe. Maar ook de liefde die ik in mij voel doet er toe.  Mijn gevoelens zijn belangrijk. Mijn stem doet ertoe. En met of zonder iemands toestemming of goedkeuring, blijf ik wie ik ben en spreek ik mijn waarheid. Zelfs als het ze ongemakkelijk maakt. Zelfs als ze ervoor kiezen om te vertrekken of mij ontlopen. Daar ben ik niet verantwoordelijk voor.

Ik kies voor verbinding.

Ik kies voor mezelf. Dat is een commitment die ik ben aangegaan. Tegenwoordig weiger ik te krimpen. Ik weiger mezelf kleiner te maken. Ik weiger vanuit angst te leven. Ik kies voor liefde. Ik kies ervoor om voluit te leven. Ik kies voor eigen verantwoordelijkheid. Ik kies ervoor om ruimte te nemen. Ik kies voor authentiek leiderschap. Ik kies ervoor om mijn gevoelens te eren. Ik kies ervoor om mijn talent te gebruiken. Ik kies ervoor  om mezelf toestemming te geven om mijn persoonlijke missie vorm te geven. Ik kies ervoor om mijn vrouwenlijn te helen. En daarmee kies ik ervoor om het beter te doen voor mijn dochters. Ik kies ervoor om andere vrouwen te steunen.

Ik kies voor authenticiteit.

Ik kies voor kracht in plaats van sterk zijn. Ik kies voor kwetsbaarheid. Ik kies voor vrouwelijke energie. Ik kies voor balans en harmonie tussen de mannelijke en vrouwelijke energie wat er in mij leeft. Ik kies ervoor om te voelen wat goed is. Ik kies ervoor om te vertrouwen op mijn intuïtie terwijl ik mijn verstand blijf gebruiken.  

Inzichten zorgen voor kracht.

En juist deze keuzes zorgen ervoor dat ik er kan zijn voor degene waar ik voor wil zijn. Ik kies ervoor om met vrouwen te werken. Ik kies ervoor om mooie momenten van inzichten te creëren. Al die momenten samen is het leven. Wil je die voluit en vanuit liefde leven? Wil je inzichten in je eigen kracht? Ik heb een online programma gemaakt met werkboeken, video’s, tips en tools om stap voor stap jezelf te ontdekken. Dit programma kun je zelfstandig op je eigen tempo doorlopen of via een aantal één op één coachinggesprekken.

Voel wat je nodig hebt.

De focus van het online programma Inzicht in je kracht ligt op het (her)ontdekken van wie je nu echt bent. Dat is een mooie start als je ervoor kiest om jezelf niet meer kleiner te maken. Of als je eindelijk helemaal niet weet wie je bent. Als je een beetje ‘verdwaald en verloren’ voelt in je vrouw zijn. Als je de balans wilt opmaken. Of gewoon wilt starten met persoonlijke ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!