Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Rijkdom, voorspoed en overvloed voor 50 cent

Wat mij tot dit punt in mijn leven heeft gebracht begint rondom mijn twaalfde. Sinds mijn komst naar Nederland heb ik me enorm verzet tegen mijn eigen afkomst. Om geaccepteerd te worden in de Nederlandse samenleving ben ik langzaam veranderd in een bounty. Bruin van buiten en wit van binnen. Dit ging gepaard met de nodige strijd. Vanuit thuis voelde ik me beperkt in mijn vrijheid.

Het WIJ-gevoel was irritant vanwege mijn drang naar autonomie. Ik kon me ook vooral niet vinden in de traditionele rolpatronen. Ik liet mijn hoofd bepalen wat goed was en deze vormde de basis van mijn acties. Met als gevolg dat de rode draad van mijn leven omschreven kan worden met de term “onrust”! Ik kreeg veel signalen, maar ik deed hier niets mee en luisterde vooral niet naar mijn gevoel.

Persoonlijke ontwikkeling

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met persoonlijke ontwikkeling. Wat een wonderlijke jaren heb ik achter de rug. Met recht kan ik zeggen dat mijn thema  “welkom in liefde” heel passend gekozen is. Het is alsof ik opnieuw geboren ben. Nooit eerder heb ik me zo authentiek gevoeld. Zo vol van liefde, acceptatie en zelfvertrouwen. Niet voortdurend, maar zeker steeds vaker. Elke dag meer.
Liefdevol ga ik het gevecht aan met mijn beperkende overtuigingen.

Lakshmi

Daarbij doe ik ook steeds vaker een beroep op de spirituele rijkdom die mij met de paplepel is meegegeven. Op zoek naar een veertje van een pauw, kwam ik onlangs samen met mijn zusje een plastic beeldje tegen van de godin Lakshmi. Mijn zusje die mij vooral kent als kritische ongelovige keek erg bedenkelijk en geamuseerd. “Waarom neem je geen mooiere? Ander materiaal van koper ofzo. Jeetje, had nooit gedacht dat jij daar iets mee zou doen”. Zij was duidelijk verrast. Ik niet. En dat is het mooie van bewuster in het leven staan en andere keuzes maken.

Plastic Fantasic

Het plastic beeldje van 50 cent heeft nu thuis bij mij een plekje gekregen waar het altijd zichtbaar is. Omdat het goed voelde, en ik ook dit deel van mijn persoonlijkheid toelaat en voel. Het hindoeïsme kent veel goden. Iedereen kan en mag daar gebruik van maken. Iedereen heeft dit in zich. De hindoe goden zie ik als verschillende persoonlijkheden die delen van onszelf vertegenwoordigen.

Diwali

Lakhsmi Mata is altijd “mijn godin” geweest. Zij is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Vroeg kreeg ze 1 dag per jaar, met Diwali betekenis. Nu maak ik de keuze om haar elke dag te gebruiken. Elke dag, ook op de momenten als ik haar niet nodig heb. Zij staat symbool voor licht. Voor licht en leuker. Voor meer vreugdevolle momenten.

Ik kijk enorm uit naar de komende periode in relatie tot mijn verdere ontwikkeling en groei. Ik ben dankbaar dat ik steeds vaker keuzes maak vanuit mijn authenticiteit en steeds minder waarde hecht aan wat anderen ervan gaan vinden. Hoe maak jij je keuzes?  

Wil je dat delen in de comments? Ik ben benieuwd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!