Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Simple but not easy!

“Je moet zelf de verandering zijn die je graag wilt zien in de wereld” is één van mijn favoriete quotes. De laatste jaren probeer ik hier invulling aan te geven. Mijn hoofd werkt niet altijd mee. Die wil vooral controle en alles houden zoals het is. Zo ook met mijn verlangen om trainingen te geven gericht op persoonlijke effectiviteit. Mijn hoofd is van mening dat ik niet zo moeilijk moet doen. Waarom alles overhoop halen en zo hard werken? Ik moet doen wat ik al doe en gewoon met mijn voeten in de klei staan.

Overtuigingen

Maar dan komt mijn verlangen uit mijn hart weer naar boven. Dit omzetten in concreet gedrag en handelen is eigenlijk heel simpel, maar niet altijd makkelijk. Het vraagt vooral om bewustzijn. Mij heeft het geholpen om onderzoek te doen naar mijn beperkende overtuigingen. Deze waren zo hardnekkig en daarmee een grote factor in het niet behalen van mijn doelen. Totdat ik wist hoe ik ze echt kon herkennen en ermee aan de slag ging. Dit was een mooie stap in mijn proces en toch voelde ik geen doorbraak. Deze kwam uit andere hoek.

Iemand om mee te knuffelen?

Maandelijks kom ik als representant bij een opleidingsinstituut om ervaring op te doen bij opstellingen. Heerlijke avonden met echte aandacht waar ik ontzettend veel leer. De begeleider heet Willem. En Willem kijkt dwars door mij heen. Zonder dat ik iets hoeft te zeggen krijg ik het gevoel dat hij me begrijpt. Hij ziet dingen in mij die ik zelf niet zie. Tijdens een gesprek stelde hij een vraag die bij mij binnen kwam als een bom. De vraag was midden in het roos. Hij vroeg: “heb je iemand om mee te knuffelen?” Toen had ik het zelf niet door, maar dat was het moment dat voor mij alles veranderde, en ik voelde wat ik anders moest gaan doen.

Dharma

Dit bracht mij later bij de term “Dharma”. In het hindoeïsme heeft deze term betrekking op het juiste handelen, op de juiste tijd, op de juiste manier. Uitgangspunt hierbij zijn bepaalde universele wetten die tot tevredenheid, geluk en voorspoed zullen leiden. Ik leef op dit moment mijn eigen Dharma. Nu is dat vooral datgene doen wat mij het gevoel van vrijheid geeft. Op allerlei facetten van mijn leven.
Door in actie te komen is mijn kijk op de grootste issues waar ik mijn hele leven
mee worstelde radicaal veranderd.

Dit is mijn moment

Veranderingen aanbrengen zijn simpel, maar niet altijd gemakkelijk. Ze komen niet door één moment. Soms heb je wel zo’n moment nodig om een verandering te activeren. Misschien is dit wel jouw moment. Misschien verlang je ernaar dat alles anders wordt. Dat je over een poos terugkijkt in je agenda en dat vandaag de dag is geweest waarbij je de eerste stap hebt gemaakt. Je bent welkom voor een gesprek, training of workshop. Ik laat je dan ook weten welk antwoord ik aan Willem gaf op zijn vraag of ik iemand had om mee te knuffelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!