Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Spiritualiteit


Het spirituele pad bewandelen is niet altijd eenvoudig. Het begint al bij de omschrijving, wat houdt het nou eigenlijk in? Dat kan per persoon verschillen, net als onze mening over geloof, hoop en liefde. Iedereen heeft er een andere kijk op, al naar gelang de kleur van jouw brillenglazen (jouw ervaringen) waardoor je naar de wereld kijkt.

Voor mij is spiritualiteit het pad naar het Goddelijke Licht in jezelf. We hebben allemaal een lichtpuntje in ons hart, wat ons verbindt met de Bron (God, Allah, noem het zoals je wilt). Hoe lichter je wordt (energetisch), hoe meer je open gaat staan voor dat contact. Die lichtheid is waar het om gaat.

Er zijn verschillende manieren om lichter te worden. Allereerst door je gedachten tot rust te brengen door bijv. mindfulness, meditatie, mantra’s zingen of je zo goed te concentreren dat je ergens helemaal in op gaat. Gedachten blijven langer weg en je geest komt tot rust.

Wat je ook lichter maakt, is alles om je heen waarnemen zonder er een oordeel over te hebben. Dat kan al een hele uitdaging zijn.

Door het waarnemen zonder oordeel ga je meer ‘open’ kijken naar de wereld. Dat beïnvloedt vervolgens hoe je praat, hoe je handelt en hoe je leeft. Alles komt in een ander daglicht te staan. Je goede gevoel blijft vaker overeind. Je laat je minder beïnvloeden door negatieve gedachten. Dat alles maakt je ‘lichter’. Er is één grote MAAR….

Om alles waar te nemen zonder oordeel moet je jezelf leren kennen. Je eigen binnenwereld verkennen. Je bewust worden van al jouw positieve en negatieve gedachten. Je komt er dan waarschijnlijk achter dat die deel uitmaken van allerlei patronen. En dan kom je er misschien weer achter dat die patronen in de familie zitten en niet van jezelf zijn. Familie-opstellingen kunnen hier meer inzicht in geven. Ik kan je vertellen: dat is zeer verhelderend!

Zelfkennis is de enige weg naar wijsheid en dan komt spiritualiteit vanzelf.

Liefs, Syl – SLC Lichtpuntjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!