Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Toverdrankje

Als ik je een toverdrankje zou aanbieden dat je gelukkiger, gezonder, optimistischer en productiever zou maken, zou je er dan in geïnteresseerd zijn? Laat ik het anders formuleren. Als er een drankje zou bestaan dat heerlijk zoet smaakt, er lekker uitziet, een beetje borrelt en prikkelt en waar je onwijs veel energie van krijgt. Zou je het aannemen, wetende dat je hele leven daarmee zou veranderen? Nee, ik heb het niet over cola. Ook niet over koffie. Er hangt een soort mannelijke Lucky Luke sfeer om koffie heen. Maar wist je dat koffie verbonden is aan vrouwelijke energie?

Stel je voor

Ik kom in een andere blog terug op koffie en cacao-ceremonies. Nu gaat het nog steeds om de vraag over het toverdrankje. Stel je nou voor dat er een drankje zou bestaan die in één klap al je angsten en onzekerheden, zorgen, teleurstellingen, verdriet en ballast zou doen verdwijnen? Het is wel mierzoet, het zorgt ervoor dat je vleugels krijgt en in de flow komt. Het heeft wel een vleugje bittere nasmaak als je het op hebt. Zou je dan geïnteresseerd zijn? Voor jezelf. Je omgeving. Je dierbaren? Natuurlijk zou je dat doen! Je zou wel gek zijn om dit te weigeren. Wie wil er niet een leven omringt met positiviteit? Een leven waarin je meer succes, liefde, geluk en overvloed ervaart.

Game-changer

Helaas heb ik geen drankje dat deze dingen kan doen. Ik heb ook geen schatkist of een wonderlampje voor je. Het leven is nu eenmaal geen sprookje. En ik kan helaas niet toveren. En waarom zou ik het voor je doen? Jij bent zelf verantwoordelijk voor alles in je leven. Je succes en ook je falen. Jij hebt zelf de regie. Je hebt alles al in je. Je hoofdkantoor doet je denken dat het niet zo is. Dat is normaal. Maar je bent meer dan alleen je hoofdkantoor. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat de kracht van dankbaarheid een ‘game-changer’ is. Ook de wetenschap heeft dit meerdere malen uit diverse onderzoeken aangetoond. Dus komt het erop aan dat je kiest uit 2 smaken: liefde voor jezelf en het leven of dat je je laat leiden door angst…

Dankbaarheid is een houding.

Het is een keuze. Het is een gewoonte. Het is een vaardigheid. Net als autorijden, fietsen, een andere taal leren of heel goed worden in tuinieren. Als je ergens in wilt groeien dan moet je het gewoon gaan doen. Oefenen. Wanneer je bewust oefent om dankbaar te zijn voor de mensen en de middelen om je heen, begin je andere resultaten en betere relaties aan te trekken. Sowieso krijg je een betere relatie met jezelf. Maar je moet er wel een gewoonte van maken. Dus er elke dag bewust voor kiezen. Net als voor tanden poetsen.

Maar,  hoe dan?

1. Maak een lijst van vijf dingen waar je nu dankbaar voor bent. Dit kunnen grote dingen zijn (zoals je familie) of kleine dingen (zoals het feit dat iemand vanmorgen de deur voor je openhield). Dit kan een mentale lijst zijn of opgeschreven. Doe het nu.

2. Denk na over je lijst en gun jezelf een goed gevoel over deze dingen.

3. Op dit moment heb je niet meer nodig. Ga verder met het doen van je dingen.

4. Herhaal 1. Pak een schrift en schrijf die vijf dingen op.

5. Herhaal 2.

6. Herhaal 1.

7. Nu is het een kwestie van volhouden en doorgaan totdat het een onderdeel van je systeem is.

Koffie

Een kopje koffie en scherpe vragen heb ik wel voor je. En ook een luisterend oor.  Wil je iets veranderen aan hoe je de dingen doet die je doet? Je bent niet blij met jezelf en de keuzes die je maakt. Je bent voortdurend met jezelf in je hoofd aan het vechten. Of je bent wel blij maar je weet dat er meer in je zit dan er nu uitkomt. Je weet wat je wilt maar ervaart blokkades en obstakels. Je bent klaar met ‘overleven, uitstellen, pleasen, perfectionisme, armoede, wat zal de buitenwereld’. Je weet me te vinden. Je hoeft het niet alleen te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!