Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Wie ben je nu echt?

Wie ben je nu echt? Hoe kan het dat zo’n vraag met vijf woorden zoveel beweging met zich mee brengt? Bij mij in ieder geval. Ooit kreeg ik deze vraag tijdens een training. Ik beantwoorde het met het benoemen van een paar eigenschappen. Jij hebt vast ook een rijtje met een paar kwaliteiten van jezelf.

Ben jij dan alleen je eigenschappen? Of ben je net als ik veel meer dan dit. Gedreven door nieuwsgierigheid ben ik op zelfonderzoek uit gegaan. Wie ben ik nou echt? In mijn zoektocht ben ik mooie verklaringen tegen gekomen. Eentje daarvan deel ik hier met je.

Wat mij echt heeft geholpen in het begrijpen wie ik ben als mens is de onderstaande tekst. Het is een metafoor waarop je naar jezelf als mens kunt kijken als een huis met 4 kamers: Everyone is a house with four rooms… A Physical, A Mental, A Spiritual and An Emotional Room… Most of us tend to live in one room most of the time… but unless we go into EVERY room EVERY day… even if only to keep it aired… we are not complete…

Mensen bestaan uit vier kamers. Hierna gebruik ik hiervoor de term niveaus. Je hebt een biologisch (lichaam), mentaal (geest), emotioneel (hart) en spiritueel (ziel) niveau. Om een heel mens te zijn is het belangrijk dat alle vier de niveaus aanstaan. Dat je jezelf hier bewust van bent en dagelijks contact maakt met deze niveaus.

Naar jezelf kijken als een mens met vier niveaus, zorgt ervoor dat je anders naar je behoeften en verlangens kijkt. Je wordt bewuster van jezelf. Aan de ene kant door naar het hele plaatje te kijken en daar aandacht voor te hebben. Wanneer je alleen focust op één onderdeel (bijvoorbeeld het lichaam) doe je jezelf te kort en kijk je te beperkt.

Aan de andere kant kun je kijken op welk niveau jij wil groeien. Dit is volgens mij wat iedereen uniek maakt. Persoonlijke groei is voor iedereen anders. Jij hebt jouw lichaam, jouw gevoelens, jouw gedachten, jouw normen, jouw dromen en verlangens. In hoeverre ben je daarin jezelf? In hoeverre ken jij jezelf? In hoeverre leef je voluit je eigen leven? Wil je dit onderzoeken? Download dan gratis deze 38 krachtige vragen.*link 38 krachtige vragen  

Maak jij keuzes die goed voor je voelen en aansluiten op datgene wat je nodig hebt? Kun je daarin ook jezelf blijven terwijl je ook de verbondenheid voelt  met het grotere geheel. Deze uitgangspunten neem ik mee in het coachen en trainen van deelnemers en in mijn programma’s.

Heb je vragen of wil je reageren? Leuk om dat in de comments te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!