Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Wie wil deze twintig euro nog?

Ik deel graag een verhaal van een docent. Een docent die zijn college begon met een biljet van twintig euro omhoog te steken en vervolgens de vraag stelde: ‘Wie wil deze twintig euro?’. Verschillende handen gingen de hoogte in. De docent zei: ‘Voor ik het weggeef, moet ik eerst nog iets doen’.

Als een wilde begon hij het papiertje te verfrommelen en vroeg vervolgens: ‘Iemand die deze twintig euro nog wil?’. Dezelfde handen gingen de lucht in. Hij gooide het propje tegen de muur, liet het op de grond vallen, trapte het weg en ging erop staan stampen. Opnieuw liet hij het biljet zien dat nu helemaal vies en verkreukeld was.

‘Wie wil deze 20 euro nog’, vroeg de docent. Dezelfde handen gingen de lucht in. ‘Jullie mogen dit nooit vergeten’, zei de docent toen. Wat ik ook met dit geld doe, het blijft een biljet van twintig euro. In ons leven krijgen we klappen, worden we in een hoek getrapt, mishandeld, beledigd, maar toch blijven we evenveel waard.

Durf jij jouw dromen na te jagen?

Is het tijd om een stap te nemen en jouw dromen werkelijkheid te maken? Of kies je ervoor om jezelf nog langer tegen te houden door de gedachte dat je: nog niet goed genoeg bent, of: het niet waard bent om het succes te bereiken waar je naar verlangt. Deze gedachten heb ik ook gehad. Ik heb daarin een keuze gemaakt. Ik leef in het moment. 

Wat is de waarheid?

Alles wat met verandering en persoonlijke groei te maken heeft begint met een vraag. Vaak meerdere vragen. Is het mogelijk dat alle aannames die ik over mezelf en mijn leven heb, zijn opgebouwd uit leugens? Kloppen de traditionele uitspraken als: je bent het of je bent het niet. Wie voor een dubbeltje geboren wordt zal nooit een kwartje worden? Deze ken je vast wel.

De keuze is aan jou

Zou het kunnen zijn dat deze uitspraken er alleen maar zijn om mensen een excuus te geven om hun dromen op te geven. Of om te blijven geloven in oude verhalen en op basis daarvan hun keuzes te maken. De keuze om bijvoorbeeld in je ervaring uit het verleden te blijven hangen. Dat kan en mag. Maar leef je niet liever nu, op dit moment!?

De kracht van loslaten

Ook ik heb mijn levenslessen gehad. Ook ik heb een verleden. Ik heb geleerd ze los te koppelen van mijn eigenwaarde. En ik heb een beslissing genomen: als er ook maar een kleine kans bestaat dat ik mijn dromen kan waarmaken dan ga ik ervoor.

Het is dubbel en dwars de moeite waard om dat te ontdekken. Ik ga alles doen om te onderzoeken wat er voor mij mogelijk is. Wil je dit ook onderzoeken. Dat kan met een individuele coaching. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

Heb jij ook een levenswijsheid als het gaat om eigenwaarde. Leuk als je het deelt in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!