Persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Working nine to five

Ik wil zo veel mogelijk blije momenten in mijn leven. In mijn lijst van soms merkwaardige muzieksmaak zit ook Dolly Parton. Ze maakt me vrolijk ?. Als ik “ WORKING NINE TO FIVE” hoor ga ik los. Soms letterlijk. Ik heb geleerd dat het niet altijd handig is om zomaar los te gaan. Vooral niet als je met je pubers in de HEMA boodschappen aan het doen bent.

Anyway, voor Moederdag kreeg ik als cadeau: “samen naar een film kijken die jij leukt vind op Netflix”. We keken gisteren met z’n drieën naar Dumplin (met veel muziek van Dolly). Begrijp je de connectie al? Gezellig, quality time met de meiden. Heel bewust! We aten op de bank en ik ging offline. Na gistermiddag heb ik niet meer op mijn mobiel gekeken. Nu, het is 6.30 uur, heb ik 77 whatsapp berichten.

Alle ballen hoog houden

‘Hoe kun je de balans bewaren tussen je werk, gezin, studie en het huishouden, of is er geen balans?’.  Deze mooie vraag kreeg ik onlangs en werd de aanleiding voor het schrijven van deze blog.

Balans behouden is voor mij belangrijk. Het zorgt er voor dat ik mijn leven kan leiden op een manier die ikzelf wil in plaats van geleefd te worden door anderen. Het geeft me de tijd om te doen wat ik belangrijk vind, waar ik energie van krijg.

In de huidige samenleving van “druk, druk, druk” lijkt het vinden van balans een van de grootste uitdagingen. Een modetrend, een must of een noodzaak? Vroeger had ik regelmatig momenten van “alle ballen hoog houden”. Steeds vaker maak ik daarin een bewuste keuze. Dit geeft focus en vooral meer rust.

Welke ‘ballen’ zijn voor jou belangrijk?

Balans houden is voor mij bewust keuzes maken. Welke prikkels laat ik wanneer toe.
Ik kijk zelden televisie. Te veel prikkels en veelal geestdodend. Daarnaast win ik tijd die ik kan besteden aan dingen die belangrijker voor me zijn. Het dis-connecten van prikkels en afleidingen zorgen dat ik bewuster in het leven sta. Weet waar ik mee bezig ben en mijn focus kan behouden.

Ik had vanmorgen een andere keuze kunnen maken. Eerst alle berichten lezen en beantwoorden. Dan was deze blog er niet geweest. Je hebt maar één leven. Elke dag is er eentje aan je gegeven met 24 uur te besteden. Aan jou hoe je daarin afwegingen en keuzes maakt. Ik koppel mijn keuzes aan mijn kernwaarden. Aan dat wat voor mij belangrijk is en waar ik waarde aan hecht.

Hoe vind ik de juiste balans nog meer? Ik reflecteer. Ik kijk naar mezelf. Mijn kijk op de omgeving, mijn naasten en de aandacht die ze nodig hebben en verdienen. Dit geeft mij richting en maakt dat ik me tevreden voel.

In deze blog heb ik een paar tips uitgewerkt die ik zelf toepas in mijn leven.  Wat doe jij om meer balans in je leven te krijgen? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Chat openen
Hoi, Malty hier.
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!